SandraSmink.reismee.nl

Great Barrier Reef!!:)

Hallo allemaal!

Ik ben gisteren terug gekomen van een geweldige week in Queensland! Genoeg om te vertellen hier, dus tijd voor een nieuw blog!

Vorige week dinsdag 's ochtends vertrokken met het vliegtuig vanuit Melbourne richting Cairns, daar aangekomen werd ik opgehaald door iemand van het hostel waar ik zou verblijven. In het hostel maar snel mijn spijkerbroek uitgetrokken want het was bloedheet in Cairns, heb de hele week temperaturen boven de dertig graden gehad. De rest van de dag gebruikt om Cairns te ontdekken en te bekijken welke tripjes er naar het Great Barrier Reef en de rest van de omgeving mogelijk waren. Bij de prijs van het hostel zat ook een gratis avondmaaltijd, nou was het niet helemaal gratis maar als je een drankje bestelde in een pub genaamd the Woolshed kreeg je daarbij een maaltijd. Dus dat gelijk die avond maar even uitgeprobeerd, nou was het eten niet erg hoogstaand, scheelt het dat ik niet zo moeilijk ben met eten

Wink
maar goedkoper eten kon haast niet! Daarbij komt dat ik echt geen zin heb om voor mij alleen eten te gaan koken in zo'n hostel, dus ik had er allang vrede mee!

Woensdag met een ferry naar Fitzroy eiland geweest, boven op de ferry was het goed vertoeven in de zon met een lekker windje erbij en heb zelfs doflijnen zien zwemmen! Helaas net voor aankomst op Fitzroy eiland een kleine regenbui, het is immers ook regenseizoen daar op het moment, maar dat mocht zeker de pret niet drukken en aangezien de temperaturen wel hoog blijven ben je ook zo weer droog! Lekker de hele dag gehad om het eiland te bekijken, telkens weer schrok ik me dood van alle hagedissen die alle kanten op schieten.. een hele poos op Nudey Beach gelegen. Een strand zo uit een reclame, witte strand en enorm blauw water! Daarbij kwam dat er bijna geen mens te bekennen was, dus genieten! Na mijn angst voor kwallen in het water te hebben overwonnen (je word flink bang gepraat voor de kwallen die op dat moment in grote getallen aanwezig zouden zijn rondom het Great Barrier Reef), was het heerlijk om daar in het water rond te dobberen! 's Middags ook nog mee geweest met de Glass Bottom Boat, een boot met een glazen onderkant zodat je het koraal heel mooi kan zien zonder dat je nat word! Toen ook mijn eerste schildpad gezien! Terug gekomen in mijn hostel bleek dat Elianne (oud studiegenootje waar ik bij heb gelogeerd toen ik in Sydney was) ook was in gecheckt daar samen met haar vriend, dus de rest van de avond gezellig met hun doorgebracht.

Donderdag eerst ontbeten samen met Elianne en vriend en daarna richting het treinstation gelopen in Cairns. Daar de trein genomen richting Kuranda, deze historisch trein (Kuranda Scenic Railway) werd vroeger gebruikt om bij de goudmijnen te komen in de bergen en was nog in originele staat (dus zonder airco!!

Undecided
). Tijdens een 2 uur durende rit de bergen in werd er van alles verteld over de geschiedenis van dit treinspoor en wat je allemaal in de omgeving zag. Je had geweldige uitzichten en heb een paar mooie watervallen gezien. Kuranda zelf viel nog al tegen, enorm toeristisch met allerlei toeristische markten en eettentjes. Daarom maar begonnen aan een regenwoud wandeling en na twee uur te hebben gewandeld weer terug gekeerd naar Cairns met een bus. De rest van de dag doorgebracht aan de Lagoon in Cairns, dit is een zwembad aan het water. Ondanks dat Cairns dus aan het water ligt is er geen strand waar je kunt zwemmen/liggen, maar de Lagoon is ook gratis en heerlijk om even af te koelen.

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver! Duiken en snorkelen bij het Reef. Vertrokken 's ochtends met een grote boot vol met mensen waarop we begonnen met ontbijt, al was dit wel een beetje karig (hoe kan een mens nou leven op één bolletje met ei en spek!). Aangekomen bij het eerste punt bij het reef konden we gaan snorkelen en werden we ingedeeld in groepen om te gaan duiken. Ik ben eerst het water ingesprongen om te gaan snorkelen (komen mijn snorkeldiploma's toch nog eens van pas haha), met snorkelen zie je al super veel moois! Zoveel gekleurde vissen en koraal soorten, net alsof je in een groot aquarium aan het zwemmen bent, heel gaaf! Maar het aller gaafste moest nog komen, mijn introductie duik! Had helaas wel flink wat last van mijn oren tijdens het duiken, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Onze instructeur liet van alles zien, bijvoorbeeld een koraal wat dicht klapt als je het aanraakt en natuurlijk de Nemo visjes (= Clown fish)!!

Laughing
Ben ook enorm blij met mijn duik foto met op de voorgrond deze vissen, hoe stoer!!
Laughing
Half uur was ook zo voorbij en weer aan boord konden we aan de lunch beginnen, gelukkig was hier wel meer dan genoeg van dus mijn buikje was weer goed gevuld
Wink
. 's Middags op een andere locatie nogmaals wezen snorkelen, hier kon alles nog beter zien doordat het reef dichterbij het oppervlakte zat. Hier gesnorkeld tussen schildpadden! En nog veel meer vissen en volgens mij ook een octopus gezien (welke zeldzaam en gevaarlijk schijnt te zijn)! Me echt enorm verbaast die dag over de zwem kwaliteit van Chinese toeristen, die boeken zo snorkel toer terwijl ze helemaal niet kunnen zwemmen! Echt wonderbaarlijke mensen.. liggen daar in het water te spartelen om boven te blijven en hebben echt géén idee wat ze aan het doen zijn.

Ik was er al heel snel achter gekomen dat ik mezelf geen acht dagen kon vermaken in Cairns, dus besloten om zaterdags met een bus richting Airlie Beach te reizen. Een rit van zo'n tien uur, maar het was allemaal best comfortabele in de airco en met verschillende films. Ook genoten van de uitzichten vanuit de bus, banaan en suiker velden, bosbranden en verlaten auto's langs de kant. Aangekomen in mijn hostel in Airlie Beach bleek dat ik op een kamer zat met vier andere gezellige meiden, twee Deense en twee Duitse meiden. Met de twee Duitse meiden, Theresa en Nathalie die avond gezellig naar de kroeg geweest en daar gezellig zitten kletsen, drinken en dansen

Laughing

Zondag, eerste kerstdag, lekker uitgeslapen want dat had ik nog geen één keer gedaan sinds ik uit Melbourne was vertrokken. De rest van de dag besteed aan het ontdekken van Airlie Beach en vooral aan het liggen in en aan de Lagoon daar. Veel mensen lopen met een kerstmuts op, maar je hebt echt totaal geen kerst gevoel wanneer het meer dan 30 graden is en er geen familie om je heen is.

Maandags, tweede kerstdag oftewel boxingday, samen met de twee Duitse meiden uit mijn hostel met een speedboot toer mee gegaan langs Whitsunday's (eilanden groep voor Airlie Beach). Eerste stop was op het eiland Whitsundays bij Whiteheaven Beach, nou de naam zegt het al.. het strand is echt superrr wit (doet gewoon pijn aan je ogen) en het water echt super blauw, echt geweldig! Daar genoten van een lekkere lunch, al werd je wel constant aangevallen door steekvliegen (die zitten er maar een paar weken per jaar en natuurlijk precies wanneer ik daar ben!) en lekker in het water liggen spartelen (deze keer wel met kwallen pak omdat er toch verschillende mensen waren gestoken de laatste paar weken daar). Na een aantal uur weer verder gegaan met de speedboot langs de eilanden en op een gegeven moment voor Hook eiland voor anker gegaan om nog 1,5 uur te snorkelen. Helaas is het reef en de helderheid van het water niet zo geweldig als rondom Cairns, maar dat mocht de prest zeker niet drukken! Heb nog een aantal enorm grote vissen gezien

Laughing
, die ik nog niet zo groot had gezien in Cairns! Die avond nog weer de kroeg in gedoken, deze keer weer met Elianne en haar vriend die nu ook aangekomen waren in Airlie Beach.

Dinsdag was het al weer tijd om de bus terug te nemen naar Cairns want woensdag vloog ik weer terug vanaf Cairns richting Melbourne, had ik misschien anders moeten plannen maar goed maakt niet uit heb me enorm veel gave dingen gezien!

Ik hoop dat jullie allemaal fijne kerstdagen hebben gehad en wil jullie alvast een gelukkig nieuwjaar wensen!

Willemijn

Misschien gaven ze je niet zo veel ontbijt uit voorzorg. Mijn ervaring met ontbijten, op een (behoorlijk) schommelende boot te zitten en vervolgens een beetje zout water binnenkrijgen is dat je maag het niet zo leuk vind :D. Zit je daar met allemaal kotsende chinezen haha. Je duikfoto is inderdaad heel mooi geworden en vind het leuk om te lezen dat je zo veel onderneemt, ben trots op je!
x

Leonie

He Sandra,
Leuk om weer een verhaal van je te lezen! Je hebt weer behoorlijk wat ondernomen, echt gaaf.. Die foto met Nemo is erg leuk geworden idd :). De foto's zijn sowieso top, zeker als je op een regenachtoge oudjaarsdag jouw verhaal leest ;). Geniet ervan!
Grtz

Marrit

Hey Sandra!
even tijd genomen voor weer een verhaaltje! LEUK!
Ik heb je ook gemaild! en nog bedankt voor je smsje met kerst! ik was iig optijd wakker! haha
kuss.