Kerstparty's met strand, paarden en kangoeroes!
Afgelopen week begon met het invullen van mijn tussentijdse evaluatie formulier, alleen maar positief dus dat is altijd fijn om te horen! Betekend dus ook dat ik al bijna halverwege zit, December gaat echt zooo snel! Vooral deze week doordat we twee kerstparty's hadden. Voordat jullie denken dat ik hier helemaal niks nuttigs doe

Woensdag de kerstparty van mijn eigen lab, we zijn wezen paardrijden in een natuurgebied een uur buiten Melbourne. Helaas geen trekpaard (al hadden ze er wel Engelse trekpaarden lopen!), maar moest ik het doen met Skully. Het was héérlijk om weer eens op een paard te zitten, al miste ik al heel snel mijn paardrijbroek, chaps en rijhandschoenen en na twee uur rijden in een trainingsbroek met gympen, zonder rijhandschoenen doet alles best wel zeer! Het was geweldig om te paard door de mooie omgeving te rijden, we gingen over allemaal hele smalle paadjes tussen struiken en bomen door richting het strand. De meeste van onze groep hadden nog nooit op een paard gezeten, maar ze hadden allemaal verbazing wekkend snel door hoe ze moesten draven en iedereen vond het ook geweldig. Op het stand werden we opgesplitst in twee groepen, een ervaren groep die mocht galopperen (waaronder ik dus) en een onervaren groep die alleen ging draven op het strand. Onze paarden hadden gelijk door wat er ging gebeuren toen ze het strand op kwamen, dus zaten al snel in galop!

Na het paardrijden naar een ander natuurgebied gereden om daar wilde kangoeroes te gaan spotten. Op een gegeven moment zagen we een groep van zo'n 50 tot 75 kangoeroes bij elkaar, hoe gaaf! Sommige zaten ook maar op 4 meter afstand van ons, waren enorme grote bij maar ook kleine.. zo grappig om die beesten te zien springen in het wild!
's Avonds nog lekker uit eten geweest en de kerstlootjes gedaan, ik heb van de 'Kerstman' een heel leuk woordenboek gekregen met allerlei typisch Australische woorden. Weet niet of dit goed is voor mijn Engels als ik die woorden ook ga gebruiken

Vrijdagmiddag de tweede kerstparty, deze keer met de hele afdeling van stage in een strandtent in St. Kilda. Het was vrijdag zo'n 30 graden, dus het was heerlijk genieten onder het genot van lekker eten en drinken. Na afloop daarom ook met een aantal nog lekker blijven hangen, strandwandeling gemaakt en nog andere terrasjes opgezocht..
Zaterdag was het weer een super mooie dag! Had afgesproken met twee studiegenootjes uit Groningen, Jolanda en Gerda zijn hier in Melbourne ook voor een stage alleen bij een ander bedrijf en zijn twee weken geleden aangekomen. Met zijn drieën lekker de hele middag op het strand gelegen in St. Kilda met tussen het kletsen door af en toe een verfrissende duik in de zee! Wat een vervelend leven!

Ja heel vervelend!
Sandra,
Je schrijft hele leuke verhalen, ik begin nu al uit te kijken naar nieuwe verhalen over al je ervaringen. Alle feestjes die je afgelopen week hebt gehad zijn ontzettend leuk maar naar mijn idee ook erg leerzaam. De mogelijkheid die je nu hebt om intensief om te gaan met mensen uit andere culturen is heel waardevol en geeft je misschien ook een andere kijk op het leven. Wat ook leuk is om te zien is dat je op zo'n relatief korte termijn zo geaccepteerd en gewaardeerd bent in dat team van collega's, dat zegt natuurlijk ook veel over jezelf. Hartstikke leuk wat je allemaal meemaakt en blijf ons er over vertellen.
Groeten uit een koud en regenachtig Nederland,
Riny
Leuk al die party's, maar loopt je project ook goed??;) Leuk verhaaltje weer hoor! En die foto's van die paarden op het strand, ziet er super vet uit:) Je bent al weer op de helft van je trip! Time flies....
Tot snel dan:) Xx
He sandra, pff wat weer een verhaal en hier regent en stormt het maar! Geniet ervan want voor je het weet zit je weer in het nederlandse rot weer! Mooi dat je het zo naar je zin hebt en dat je tussentijdse evaluatie positief was, altijd mooi om te horen..
X
Hey Sandra,
Leuke verhalen hoor. Fijn dat je stage zo goed gaat en dat je het naar je zin hebt daar.
Lijkt me heel apart om kerst en oud & nieuw te vieren met zo'n heerlijke temperatuur. Veel beter dan die regen en kou hier!
Nou geniet ervan en ik zou zeggen fijne kerstdagen en een super 2012!!
groetjes uit Bilthoven