SandraSmink.reismee.nl

Een week vol met eten..

Hoi hoi!

Na mijn belevenissen in Sydney geprobeerd afgelopen weekend een beetje uit te rusten, want mijn benen waren zoo moe van al het lopen!! Dus waswel toe aan een rustig weekendje.. Zaterdagavond wel naar verjaardagsfeestje van Christina geweest (meisje waar ik de eerste paar dagen ook gelogeerd heb), was gezellig!! En zondag de hele dag een beetje aan het koken geweest met mijn huisgenoot Marco want 's avonds kwamen er een aantal mensen van het lab eten. Erg leuk om samen met hem te koken, kan ik erg veel van leren! Samen met hem dus een drie gangen diner klaar gemaakt, als voorgerecht hadden we zelfgemaakte ravioli gevuld met o.a. krab, bepaald soort kaas en basilicum, met daarbij een tomatensaus en ook nog gepaneerde/gefrituurde gamba's en inktvis. Als hoofdgerecht hadden we erg lekkere risotto met daar in ui enallerlei soorten champignons etc. Als toetje panna cotta met een saus van aardbeien, blue berry's etc. Natuurlijk veel te veel gegeten omdat het allemaal zo lekker was! Was ook erg gezellig, maar ook erg laat want we begonnen om half 12 's nachts nog eens aan het toetje! (Volgende ochtend daarom ook maar het ontbijt over geslagen

Tongue out

Maandag kreeg ik een berichtje van een vriendinnetje van middelbare school (Anja) dat ze in Melbourne was aangekomen samen met haar backpack vriendin (Femke). Die zijn dinsdag afgereisd naar de buitenwijken van Melbourne (haha ze hadden echt geen idee dat ik zo ver uit het centrum woonde

Wink
) en hebben's avonds gezellig zitten kletsen onder het genot van wat eten! Was nog heel veel panna cottaover van zondag dus ook zij hebben mee kunnen genieten van dit lekkers!

Op stage gaat het ook allemaal prima, paarinteressante experimenten in het vooruit zicht! Donderdag en vrijdag was het studenten symposium van de afdeling waar ik stage loop, dus dat betekend twee hele dagen luisteren naar presentaties van alle PhD'ers (studenten). Ik hoefde gelukkigniet te presenteren aangezien ik nog te kort hier ben en ook nog geen resultaten heb om te presenteren. Het werd gehouden midden in het centrum, was allemaal best interessant maar ook wel vermoeiend om constant geconcentreerd te blijven luisteren. Donderdag tussen de middag geluncht bij een Indonesisch restaurant, was goed te eten maar blijf van mening dat pindasaus warm hoort te zijn en niet koud

Wink

Vrijdag in de lunchpauze er tussen uit gepiept om nog even af te spreken met Anja en Femke, dus samen met hun 'geluncht' in hun hostel en daarna richting het parlement gebouw gegaan om daar de gratis tour te volgen. Een erg mooi gebouw en ondanks dat ik verwacht had dat het heel saai zou zijn, was het allemaal best interessant om te horen wat er allemaal gebeurd daar mede dankzij de manier waarop het gebracht werd door de gids.

Aan het eind van de vrijdagmiddag weer afscheid genomen van Anja en Femke, ik moest weer terug naar het symposium en zij verlieten Melbourne de dag er na. Nog even twee presentaties mee gekregen en daarna met de hele afdeling uiteten geweest inclusief twee uur (bijna) onbeperkt drinken!

Laughing
Haha, was erg gezellig.. hoofdgerecht was verre van bijzonder, frietjes met een biefstuk of met vis.. maar het toetje maakte alles weer goed! Chocoladecup met chocolade mouse of vruchten cheesecake.. Sandra heeft allebei gehad haha, kon het niet laten! (Ze zijn er inmiddels hier nu ook wel achter dat ik wel een grote eter ben
Tongue out

Anja

haha hoezo staat 'geluncht' tussen aanhalingstekens.. Het was een superluxe lunch in ons hostel! ;)
Maargoed, we hebben alsnog (het superregenachtige) Melbourne niet verlaten. Want vanochtend om kwart voor 9 stonden op het Flinders Station, zou de trein vanaf Southern Cross vertrekken! Erg dom dus. En omdat de trein pas om 19u weer gaat gaan we nu nog maar een nachtje hier vertoeven en morgen op naar Apollo Bay :)
Ach, tijd zat denken we dan maar :)
Benieuwd hoe jouw dag vandaag is!
Liefs!

Gerry

Vet dat Anja daar dan ook toevallig rondloopt! Weer even bekenden zien is altijd wel gezellig. Maar wat ik nu opmaak uit dit verhaal is dat jij een geweldige kok wordt! Dat komt mooi uit (voor ons):)

Tot snel! x

Peter en Jannie van Kooij

Als je terug bent heb ik wel een idee; eerst een ritje met de trekpaarden en dan genieten van jouw kookkunsten op de Wouw.
We volgen je met plezier, veel succes Peter en Jannie.